TV-opptak med Bjørnis, Ola og Leon i hovedrollene

I går var det altså filmopptak her på Bergheim Amfi med tv-kjendisen Bjørnis og de to guttene som også spilte hovedroller, Ola og Leon. Produksjonsselskapene Monster og Herstory med seks personer var i aksjon en hel arbeidsdag.

I tillegg til produksjonsselskapenes folk og de tre hovedrolleinnehaverne, var det tre brannfolk, medbragte statister og også et par håndfuller statister plukket ut blant oss amfiboere.

Historien som skulle fortelles var altså brannutrykning til stor boligblokk, «spilt» av Bergheim Amfi og med de to guttene som oppdager og melder fra om brann.

Leiligheten som det ble meldt brann fra ble skikkelig røykfull, takket være bruk av en røykmaskin. En brent pizza var årsak til røykutviklingen. 

Vaktmesteren vår, Trond Heimdal, var ikke bare vår engasjerte fotograf. Han fikk også noen aha-opplevelser og lærepunkter, kunne han fortelle. Det gjaldt både hvordan røyk utvikler seg – den stiger kjapt til værs – hvordan brannfolkene arbeider med blant annet utlegging av slanger. 

Produksjonsselskapene er nå i ferd med å gjøre opptak til 20 Bjørnis-episoder på ca. 15 minutter. Episodene vil bli sendt i løpet av høsten på NRK Super.

PS!
For den som leser dette og ikke har vært inne på vår lukkede facebook-gruppe, der finner dere en hel rekke med bilder fra Bjørnis-dagen på Bergheim Amfi.

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Trond Heimdal