Beboer-tavla godt mottatt

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger om den nye elektroniske beboertavla som vi nå har fått montert. Et par har vært litt skeptiske til lysstyrken, forteller styreleder Trond Heimdal og fortsetter:

– Et par beboere har gitt uttrykk for at lyset i tavlen er for sterkt. Til det er å si at vi har valgt en slik løsning for at tavlen skal være lesbar selv midt på sommerdagene når sola skinner rett på. Vi har vel de fleste av oss opplevd at vi må trekke for gardiner når vi skal se på tv og sola skinner rett på skjermen. I foajeen vår har vi ingen gardiner å trekke for, men den nye skjermen er av så god kvalitet at teksten er lesbar selv i den sterkeste trønderske sommersol.

Overgangen fra «papir» til elektronikk på beboertavlen ble trigget av at den gamle oversikten ble skjemmet av gulnede papir/adresselapper. Det skjedde etter bare et par-tre måneder, forteller Trond som syntes det rett og slett var mindre pent. 

– Med den nye tavla slipper vi det, og nytavla er vel også et tegn på at den digitale delen av vår hverdag blir stadig mer omfattende, sier styrelederen vår.

Trond kan også fortelle at man så vidt var innom tanken på å montere en beboeroversikt på ei tavle med touch-funksjonalitet. Det stoppet fort på grunn av prisen, som var altfor heftig. Tavla vi nå har kostet ca. 60 000 kroner, og da er også utgiften til en oppgradering av infoskjermen vår inkludert – faktisk er den en dyrere del av pakken enn beboeroversikten.

Info-tavla i foajeen har fått nytt utseende med blant annet klokke, og dag-info, været akkurat nå og en løpende nyhetsoppdatering fra NRK nederst på skjermen.

Den nye beboeroversikten er veldig enkel å oppdatere og redigere, som i og for seg er et viktig element. Så snart styret mottar fra TOBB informasjon om eier-overdragelser, så blir tavla oppdatert. Et viktig moment er også installering av en såkalt UPS-boks som er plassert under beboertavla. Denne gir skjermen strøm i minimum én time ved eventuelle strømbrudd. Viktig for ambulanse etc. hvis de tilfeldigvis skulle ankomme når strømmen er borte, noe som heldigvis er meget sjeldent.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther