Bergheim Amfi i historielags-årbok

Fremhevet

22 år på rad har Strinda Historielag utgitt sin årbok. 2022-utgaven avsluttes med 14 sider om Bergheim Amfi.

I den anledning får vi amfiboere tilbud om å kjøpe boken til redusert pris, 200 kroner. Tilbudet gjelder frem til juleaften.

Interesserte kan kjøpe boken ved å ta kontakt med amfiboer Ingvald Sivertsen, leder i årbok-redaksjonen og vara i historielagets styre.

Ingvald vil helst at bok/bøker bestilles med VIPPS – #711726 – «Årbok 2022 – kampanjepris». Hvis man ønsker mer enn ett eksemplar, trykker man på «+» for å angi antallet bøker det betales for.

Bestilte/betalte bøker dukker opp i kjøperens postkasse så snart som mulig etter at bestilling og betaling er mottatt.

Dere kan ta mail-kontakt med Ingvald på: Ingvald.sivertsen@gmail.com

Og om noen måtte være interessert i å bli medlem i Strinda historielag – og det kan det jo være mange gode grunner til – kan man klikke seg inn på https://www.strindaweb.no

Lading av bilen: Her er noen gode råd og tips

Fremhevet

Jeg registrerer at det blir stadig flere amfiboere som kjører el. eller hybrid-bil, og jeg regner med at de aller fleste både er godt i gang med lading og har satt seg inn i bruk av hjemmesiden til Ohmia charging, vår bilstrømleverandør. Men det er noen praktiske og smarte løsninger som hvert fall ikke jeg var klar over. Vaktmester Trond (Heimdal) har selvsagt full kontroll på det meste. 

Derfor avtalte jeg et møte med Trond for å få ham til å forklare noen av de ikke umiddelbart synlige tekniske «tilbudene» som vi faktisk kan benytte oss av. Så her kommer et par tre gode tips.

Ohmia charging har foreløpig ingen app-løsning. Vi må derfor benytte oss av hjemmesiden (se figur rett under her) for å kunne nå frem til tipsene vi serverer her.

Steg én er å opprette en profil («min side») inne på Ohmia. Ohmias hjemmeside laster du inn via: www.ohmiacharging.no.

Her fyller du inn navn, mobilnummer, e.post og betalingskortet du vil Ohmia skal trekke månedsleien fra.

Når du har laget en profil (se over som Trond har gjort), kan du også her endre hvor stort abonnement du ønsker å ha – se eksemplet «hjemmelading 200» over.

Dersom det er noen som sliter med å få til dette, så har vaktmester Trond sagt seg villig til å være behjelpelig. 

Når du har opprettet «min side» med passord finner du nederst på siden et symbol med tekst «lader», og nå kommer de smarte tingene.

Her ser du «lås ladekabelen.» Trykk på teksten og ladekabelen blir låst; det vil si det er bare du som via din hjemmeside kan trekke ut kabelen fra ladestasjonen.

Nå er vi så heldige at vi bor i et meget trygt sameie hvor det er minimalt med ubudne gjester. Men det kan altså skje at noen kommer seg inn i garasjeanlegget og ser seg lysten på en kabel til 3000 kroner. Hvis bilen ikke står på lading og kabelen ikke er låst fast til stasjonen, er det bare å trekke den ut og forsvinne.

I den samme skjermdumpen over står det også en felt med teksten «aktiver bruk av ladebrikke.»  En slik brikke (se under) er ikke noe vi automatisk har fått med oss da vi gikk over til å bli kunder hos Ohmia charging. Men fortvil ikke. Trond har fått noen håndfuller med brikker (se under) som du kan få – gratis – om du er interessert.

Så hvorfor en slik brikke? Vel, også her gjelder poenget med vårt fredelige og trygge bomiljø: Men det kan jo skje noe som vi ikke ønsker – som for eksempel at noen «låner» plassen din mens du er lenge borte og fyller batteriet med sin lader og til din kostnad – hvis du altså ikke har tatt i bruk en ladebrikke.

Når den er aktivert (Trond kan også her være «lærer»), er du sikret at ingen kan «stjele» strøm av deg mens du er borte. 

Så skal du huske at så lenge brikken er aktivert, kan du bare sette i gang lading ved å bruke brikken (se under). Brikken holdes mot ladestasjonen, under lyssøylen. Søylen blir grønn etter en kort stund, som er et bevis på at lading er i gang. Rød lyssøyle betyr at lading er stoppet.
Finner du ut at bruken v brikke er noe du ikke ser særlig nytte i, så er det altså bare å gå inn på «min side» og deaktivere brikken.

Ha gode elektriske dager, uker, måneder og år.

TEKST og FOTO: Tore Sæther
SKJERMDUMP: Ohmia charging

Jubileumsfesten

Fremhevet

Kjære amfibeboere
Da bekrefter jubileumskomiteen at det blir fest den 2. desember i Toppen kantine i Sorgenfriveien 9 (både heis og rullestolrampe).

Det er p.t. 64 påmeldte, men vi ønsker oss flere, så det er bare å melde seg på. Invitasjonen blir sendt ut 1. november med bindende påmelding innen 15. november.

Vi kan allerede nå røpe at det vil bli servert en julebuffet med et rikelig utvalg av julemat samt kaffe og kaker. Det vil dessuten bli servert en velkomstdrink samt øl, vin og alkoholfri drikke til maten.
Kuvertprisen er ikke klar, men vil fremgå i den endelige invitasjonen.

Vi håper på en fin kveld med mange av våre hyggelige naboer i Bergheim.

Med vennlig hilsen
Jubileumskomiteen 

Påmelding til:
Karin Letnes, mail: fletnes@online.no (tlf. 47662952)
Karin Enodd, mail: karin.enodd@gmail.com (41583268)

Det nye styret vårt

Fremhevet

Nesten to måneder er gått siden årsmøtet i amfiet med valg av nytt styre. Først nå kan vi presentere det nye styret samlet. Bedre sent enn aldri, som det heter…

Så her er de syv samlet, eller septetten vår som det vel heter på musiker Einar Sørensens språk.

Foran fra venstre; Frode Grindvold (medlem), Rolf Kulseth (leder) og Einar Sørensen (medlem).
Bak fra venstre; Karin Letnes (medlem), Unni Rande (vara), Karin Enodd (medlem) og Venche Johnsen (vara).

Under «Styret» på menyen øverst på siden finner du litt informasjon om alle syv.

Bildet ble tatt i forkant av kveldens styremøte.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther

TV-opptak med Bjørnis, Ola og Leon i hovedrollene

Fremhevet

I går var det altså filmopptak her på Bergheim Amfi med tv-kjendisen Bjørnis og de to guttene som også spilte hovedroller, Ola og Leon. Produksjonsselskapene Monster og Herstory med seks personer var i aksjon en hel arbeidsdag.

I tillegg til produksjonsselskapenes folk og de tre hovedrolleinnehaverne, var det tre brannfolk, medbragte statister og også et par håndfuller statister plukket ut blant oss amfiboere.

Historien som skulle fortelles var altså brannutrykning til stor boligblokk, «spilt» av Bergheim Amfi og med de to guttene som oppdager og melder fra om brann.

Leiligheten som det ble meldt brann fra ble skikkelig røykfull, takket være bruk av en røykmaskin. En brent pizza var årsak til røykutviklingen. 

Vaktmesteren vår, Trond Heimdal, var ikke bare vår engasjerte fotograf. Han fikk også noen aha-opplevelser og lærepunkter, kunne han fortelle. Det gjaldt både hvordan røyk utvikler seg – den stiger kjapt til værs – hvordan brannfolkene arbeider med blant annet utlegging av slanger. 

Produksjonsselskapene er nå i ferd med å gjøre opptak til 20 Bjørnis-episoder på ca. 15 minutter. Episodene vil bli sendt i løpet av høsten på NRK Super.

PS!
For den som leser dette og ikke har vært inne på vår lukkede facebook-gruppe, der finner dere en hel rekke med bilder fra Bjørnis-dagen på Bergheim Amfi.

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Trond Heimdal

Bjørnis – populær «TV-stjerne» kommer på besøk

Fremhevet

Det er kanskje ikke så mange av amfiboerne som kjenner Bjørnis. Jeg gjorde i alle fall ikke det – inntil for et par dager siden. Nå blir det anledning til å stifte bekjentskap med Bjørnis. Han kommer nemlig på besøk i Bergheim Amfi.

Bjørnis er en populær barnetv-figur i NRK. Men det er ikke slett ikke bare til tv-moro. Bjørnis er en brannbamse som forteller store små om nyttige ting knyttet til brannvern.

Og her kommer besøket hos oss inn i bildet. Styreformann Rolf Kulseth forteller:

– Onsdag 20. april kommer et team på 15 personer hit til Bergheim Amfi og blir her hele dagen for å gjøre filmopptak. I tillegg til filmfolk kommer brannfolk med en brannbil og Bjørnis, naturligvis. Men det er ingen grunn til å bli urolig hvis man ser brannbilen komme. Det blir verken røyk, ild eller vann.

– Hvorfor kommer Bjørnis med filmteam akkurat til oss?

– Det har sammenheng med at svigerdatter til én av beboerne er ansatt i et firma som som heter «Herstory», underleverandør for produksjonsfirmaet Monster, som produserer Bjørnis-episodene for NRK.

– Hvorfor vil vi ha Bjørnis på besøk – hva «får vi igjen» for besøket?

– Motivet vårt er at et slikt opptak i NRK er god reklame for oss. Vi får sjansen til å vise frem at vi har ting på stell – også når det gjelder brannvern. 

Da er det bare å ønske Bjørnis og teamet velkommen til Bergheim Amfi. De planlegger å være i gang fra klokken åtte og holde på til utpå ettermiddagen. 

Og så kan vi jo hente opp én av Bjørnis-innslagene som allerede er produsert  – de er på rundt ti minutter – på NRK, om vi finner frem til dem, da…

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Øystein Eugene Hermstad og brannbamsen Bjørnis

Trond takket for seg – Rolf overtar som leder

Fremhevet

Det skjedde på gårsdagens årsmøte på mesaninen i 2. etasje. Etter å ha sittet i styret helt fra starten i 2002 og vært leder i 16 av de 20 årene, takket Trond Heimdal for seg og fikk stående applaus fra de drøyt 50 som deltok på årsmøtet. 

Blomster og rosende ord fra påtroppende styreleder Rolf Kulseth til avtroppende Trond Heimdal.

Trond og Amfi-styret har vært nesten som tvillinger å regne – om enn ikke eneggede… 

Årsmøtet applauderte inn Rolf Kulseth som ny leder – på linje med de øvrige som var på valg. Avtroppende Heimdal forsvinner ikke helt fra valgte organer i sameiet vårt all den stund han nå blir medlem av valgkomiteen. Ved avslutningen av årsmøtet ga den påtroppende lederen blomster, både verbale og ekte, til avtroppende. 

Også Rita Mørch, mangeårig leder av utsmykningskomiteen, fikk velfortjent applaus for sitt mangeårige engasjement som bidrag til å gjøre sameiet vårt et ekstra trivelig sted å bo.

Trond Heimdal fikk stående applaus fra årsmøtet for sin mangeårige ledelse av Bergheim Amfi-styret

Årsmøtet ble som vanlig ledet av styrelederen, og like vanlig, det gikk fort og greit unna på drøyt tre kvarter. Det eneste som skapte litt diskusjon var arbeidet med å innføre et forbedret brannvarslingsanlegg. Det endte med at årsmøtet ga styret (mot tre stemmer) fullmakt til å jobbe videre med et alternativ som NTE Elektro har presentert for oss. Ender vi med dette, betyr det at hver eierseksjon får en månedlig økt «husleie» på 98 kroner over en periode på syv år. Da er investeringskostnaden på drøyt én million kroner nedbetalt.


Vår nye leder – et sosialt styremenneske

Vår nyvalgte styreleder må i høyeste grad kunne omtales som et styremenneske. Han kan se tilbake på fartstid i styrer i flere borettslag/ sameier i tillegg til styreverv og lederjobber i næringslivet. Hva er det som gjør at Rolf gjerne sitter rundt styrebord?

– Når det gjelder styret i sameier som her i Bergheim Amfi, så er det mye godt på grunn av interessen jeg har for systemene der jeg bor. Så er jeg i tillegg en sosial type som både tar og liker kontakt med folk.

– Beskriv deg selv som leder?

– Jeg er en utadvendt type som har fokus på fremtid. Å være leder i et sameie som vårt sammenlignet med leder i næringslivet byr både likheter og mange ulikheter. Her på Bergheim er det tross alt 128 andre eiere i tillegg til meg. Lederjobben i Bergheim Amfi handler om å tilfredsstille ønskene til flest mulig. De siste fire-fem årene har jeg som nestleder samarbeidet tett og godt med Trond (Heimdal), blant annet i forskjellige arbeidsgrupper som styret har nedsatt. 

Trengte betenkningstid

– Hvor lang betenkningstid trengte du da valgkomiteen banket på døren med ønske om å innstille deg som ny styreleder?

– Jeg hadde flere samtaler med Trond. Hans nei til videre styreleder-tid var mot min vilje. Selv om jeg i utgangspunktet var skeptisk til at Trond skulle være både vaktmester og styreleder da vaktmesterjobben skulle innføres, så har tiden etter ansettelsen vist at det har gått veldig bra. Trond hadde tatt sin beslutning om at nå var det nok, og han fortalte at han til valgkomiteen ville foreslå meg som etterfølger. Jeg trengte likevel ei drøy ukes tid hvor jeg gikk noen runder med meg selv om jeg ville dette. Til slutt sa jeg altså «ja» til å bli innstilt som ny leder.

– Hvordan blir det å overta etter Trond, er kar som har vært styreleder nesten like lenge som amfiet har eksistert?

– Det blir spennende. Noen vil sikkert huske uttrykke om å hoppe etter Wirkola, smiler Rolf og legger til:

– Nå er det ikke slik at Trond og all hans erfaring og kunnskap forsvinner. Han er fortsatt vaktmester, og jeg vil absolutt bruke han som den ressursen han er når det er aktuelt.

Styrejobb uten pandemi-tiltak…

– Det er vel en fordel å ta over styreleder-klubba nå som pandemien har sluppet taket i oss – den har tross alt hatt innvirkning både på oss vanlige amfiboere og for dere i styret?

– Ja, det stemmer. Jeg sa tidlig i pandemien at jeg syntes vi klarte oss bra med for eksempel håndspritdispensere, vasking av dørhåndtak og etasjetrykk-knappene i heisene. Her bidro flere av beboerne i tillegg til vaktmesteren. Jeg tror det går an å si at pandemien også hadde noe positivt i seg; den bidro til at beboere fikk et tettere forhold. Mange ble kjent med flere.

– Nevn noen av de viktigste oppgavene styret står overfor?

– Vedlikehold av boligmassen, og der har vi bra kontroll – også når de gjelder all slags sikring av hus og beboere. Det handler om gode løsninger for strøm, vann, tv og brann. Et forbedret og fremtidsrettet brannsikringssystem var som kjent også en årsmøte-sak. Videre er det selvsagt viktig å ha god økonomisk kontroll, og det mener jeg vi har selv om egenkapitalen er litt lavere enn for ett år siden.

– Hvor viktig er det for styret å ha en god dialog med amfi-beboerne?

– Kjempeviktig, og jo bedre dialogen er, blir det lettere å finne de riktige løsningene for flest mulig, sier Rolf Kulseth, vår nye styreleder

Det nye styret

Etter gårsdagens årsmøte, ser styret det kommende året slik ut:

Leder: 
Rolf Kulseth (ny)
Styremedlemmer:
Karin Enodd (gjenvalgt)
Frode Grindvold (ny)
Karin Letnes (ikke på valg)
Einar Sørensen (ikke på valg)
Varamedlemmer:
Unni Rande (ny)
Venche Johnsen (ny)

Nyvalgte styremedlemmer og styreleder for to år. Varamedlemmene for ett år.
Styret velger selv sin nestleder og sekretær.

I tillegg ble «avtroppende» Trond Heimdal valgt inn i valgkomiteen, for to år. I komiteen sitter fra før Haldis Dahl og Grethe Nergård, som ikke var på valg.

Utsmykningskomiteen fikk også en ny leder; Haldis Dahl. Grete Nergård var ikke på valg og fortsetter i komiteen.

Tema på beboermøtet

Som vanlig ble det holdt et beboermøte i bakkant av årsmøtet Et par håndfuller med saker ble luftet av beboerne. Her er noen:

* Busker utenfor 6. etasje (høyblokk) som ikke trives spesielt godt.
Avtroppende leder – og fortsatt veldig vaktmester, Trond Heimdal – lovet både en befaring og å konferere med «husgartneren» vår, Lars Nypan, for å se hva som kan gjøres.

* Appen «unluck» som forsvant.
Denne ble som kjent gjort tilgjengelig i en prøveperiode. Erfaringene var ikke gode nok til at styret valgte å gå videre med en slik løsning, i alle fall på nåværende tidspunkt.

* Nybyggingen i Bergheimsveien 26.
Her er det ikke mye å fortelle annet enn at det nå ser ut til å gå mot et bygg med 15 i stedet for 18 leiligheter. Ny styreleder Rolf Kulseth understreket at vi som sameie ikke er en del av prosjektet, men at vi følger med og ber om oppdateringer fra utbygger. Kulseth fortalte for øvrig at ledelsen i barnehagen «står på», er ikke minst bekymret for økt trafikk både under utbyggingsperioden og etter. 

* Parkering, den «ville», altså av bilister som ikke har rett til å parkere på vår p-plass. 
Det har vært og er stadig litt til hodebry. Vi har likefullt gode uformelle avtaler både med Bergheim Terrasse og Bergheim barnehage som gjør at «parkeringstoppene» kan håndteres.

* Lukt-problemer i korridor
Det er sjenerende lukt i 3. etasje lavblokk, noe beboer tror skyldes for sjelden rensing av tepper på gulvet i korridor. Heimdal mente at lukten sannsynligvis har en annen årsak, nemlig for dårlig/lite bruk av ventilasjonssystemet/viften i forbindelse med matlaging.

* Parkering av sykler.
Vi har for få plasser, og det er kanskje mager trøst at det var enda verre før. Men når det er fullt i «sykkelrommet» (gamle avfallsrommet ved hovedinngangen) og heller ikke plass i stativet i p-kjeller, da går det an å parkere sykkel i bergrommet med inngang i enden av høyblokka (mot Bergheim Terrasse). For jevnlig bruk av sykkelen er det helt ok, men for langtidsparkering uten bruk, er det på grunn av fukt ikke spesielt egnet.

* Waterguard og vedlikehold / testing. 
Det er noe som bør gjøres minimum én gang i året. Det var en dialog om dette på facebook-siden vår for kort tid siden. 

* 20-årsfest.
Styremedlem Karin Letnes er leder i arrangementskomiteen. Hun kunne fortelle at det har meldt seg 53 som er interessert i å delta på festen for å feire vår egen 20-årsdag. Det er reservert lokale, i det gamle Fjellanger-bygget i Sorgenfriveien. Toastmaster er engasjert (hemmelig! ) Én beboer har påtatt seg å lage en sang i anledning jubileet, og det blir naturligvis levende musikk og dans. Dato for festen er satt til 2. desember. Bindende påmelding vil skje etter sommerferien.

Og da var det dags for å takke for oppmøtet, på begge møtene – akkurat tidsnok til å rekke andreomgangen av fotball-landskampen mot Armenia 

TEKST og FOTO:
Tore Sæther (webmaster)

Skipper Trond går av BA-skuta

Fremhevet

Trond Heimdal har sittet i styret vårt lenger enn Bergheim Amfi har eksistert. På årsmøtet 29. mars sier han takk for seg.

Innflytting i Bergheim Amfi startet i desember 2002. Et par måneder før ble det holdt et stiftelsesmøte i det nye sameiet, og styre ble valgt. Ett av medlemmene, Trond, og som styremedlem fungerte han til 2005. Da ble han konstituert som styreleder fordi den valgte lederen måtte trekke seg av helsemessige årsaker.

– Jeg sa ja til å bli konstituert fordi jeg da kunne se hva et slikt verv innebar; jeg fikk et halvt års prøveperiode, kan du si, på det å være leder av styret. Da valgkomiteen før årsmøtet i 2006  spurte om jeg ville fortsette, sa jeg «ja». Men jeg innrømmer det glatt; jeg følte meg slett ikke kompetent til å sitte som styreleder. Når jeg sa «ja», så skyldtes det ikke minst at jeg ville få et bra styret med meg, et styre hvor det ble samarbeidet godt. 

Ett av mange styrebilder med Trond (foran til venstre) som leder. Dette er av det nyvalgte styret i 2011.

– I løpet av den første valgte perioden følte jeg at jeg lærte mer og mer og ble mer komfortabel i rollen. Så skal det også sies at det har vært – og fortsatt er – veldig viktig for meg å ha det gode samarbeidet som vi har med forvalter TOBB. Slik gikk «no´ åran». Selv om jeg annethvert år understreket for valgkomiteen at jeg slett ikke måtte fortsette som styreleder, så ble det nå slik – helt til nå…

Så har Trond likevel nå kommet til en beslutning om at nok er nok. Det er på tide å slippe andre til. Hvorfor akkurat nå?

Styrelederen i aksjon. Fra årsmøtet i 2014.

– Da jeg for to år siden ble spurt om å fortsette, gikk jeg noen runder med meg selv om tiden var kommet for å si «nei, takk» til tilbudet om å fortsette. Men så sto vi foran flere store og spennende prosjekt – montering av ladestasjonene i p-kjelleren, utskifting av alle lysarmaturer – for å nevne to. Det var ting jeg gjerne kunne tenke meg å bidra med gjennomføringen av. 

– Når jeg foran dette årsmøtet ble spurt om jeg ville fortsette, da var jeg klar for å si «nei, takk» til valgkomiteen. Det er et fint tidspunkt å slippe andre til. Jeg gikk noen runder og diskuterte med kone Helga før jeg landet på mitt standpunkt. Én gang må jeg jo tross alt slutte, og jeg vil ikke bli oppfattet som en slags syvende far i huset. Nå vil det bli sittende mange kompetente personer i styret, så det er ingen fare. Dessuten vil jeg jo som vaktmester hele tiden være i bygget og kan bidra.

– Hvis du skulle nevne noen viktige milepæler i Bergheim Amfi og styreleder Tronds historie, hvilke vil det være?

– Først og fremst at vi ligger godt an i det som gjerne kalles «det grønne skifte»; og da tenker jeg på ting som skifte av lysarmaturer, fremtidsrettet ladestasjon-anlegg i parkeringskjelleren og en detaljert 10-års vedlikeholdsplan. Det er ting som er utrolig viktige.

– Vi er jo langt på vei mot en stadig mer digital hverdag. Derfor er jeg godt tilfreds med at vi har fått lagt alle styredokumenter lagret «i skyen», en prosess som gjør at vi også ivaretar personvernet på en betryggende måte.

Et bilde fra 2014 da TOBB laget en videopresentasjon av vårt veldrevne sameie. Trond (nummer to fra høyre) sammen med noen av beboerne – og ikke minst vår hus-saksofonist, Carl Fredrik Wold.

– Er det noen negative ting å se tilbake på?

– Nei, vet du, det tror jeg faktisk ikke.

– Hva med utfordringene vi som straks 20-årig sameie står overfor?

– Vi må absolutt huske på at vi er et 20 år gammelt bygg, og da handler det gjerne om vedlikehold av fasader, vinduer og tak – store ting, som per i dag likevel ikke er påtrengende gjøremål.

– Nå ser det ut som vi kanskje vil få nye naboer, et nytt 15 enheters stort nybygg på nedsiden av enden på vår «lavblokk». I hvilken grad tror du det vil påvirke vår hverdag?

– Jeg tror ikke det vil ha stor negativ innvirkning, men vi vil naturligvis merke noe økt trafikk på nedsiden av området vårt. På pluss-siden håper vi at vi får søppelkontainere som blir plassert under bakkenivå, på plassen hvor dagens kontainere står og at dette blir et prosjekt som forhåpentligvis ikke vil by på store kostnader for sameiet vårt siden vi avstår tomt til formålet.

– Du har takket pent nei til valgkomiteens spørsmål om å gå på en ny toårsperiode som leder, men helt ute av styre og stell blir du trolig ikke siden du er innstilt av valgkomiteen som nytt medlem av valgkomiteen…

– Hvis årsmøtet sier ok, så er jeg klar for det. I den funksjonen er det naturligvis en fordel at jeg kjenner beboerne så godt som det jeg gjør.

Det virker som om styrelederen er ivrig etter å komme i gang med møtet…

– Om du skulle gi den nye styrelederen (nestleder Rolf Kulseth er innstilt av valgkomiteen) gode råd, hva skulle det bli?

– Fortsett å lytte til beboerne, og der er Rolf god. Ha skarpt fokus på sameiets økonomi og vedlikeholdsplan.

– Du kan sees på som vår «sitting Bull» (referanse til en tidligere lengesittende ordfører, Brynjulf Bull, i Oslo), og det betyr at du har trivdes godt i rollen…

– Absolutt! Det har vært veldig interessant å få så godt innblikk i hvordan et boligsameie fungerer, et sameie med beboere fra unge par, barnefamilier og godt voksne. Utrolig lærerikt og har gitt meg innsikt i veldig mye som jeg ellers ikke ville ha fått. Så er det trivelig å ha kontakt med så mange bra folk, sier avtroppende Trond, men legger til:

– Så skal jeg ikke legge skjul på at det innimellom kan være ganske utfordrende. Da tenker jeg på vedtak vi gjør som ikke er i tråd med enkeltbeboeres ønske(r). Når reaksjonen blir at vi har fattet avslag-vedtak for å «være vanskelig» og at vedtak blir tatt personlig og ikke sett på som den saken det er, da kan det være ugreit å være den som fronter vedtakene. Noen ganger har jeg opplevd at jeg har «mistet tonen» med beboere, og det synes jeg selvsagt ikke er morsomt. Det kan rett og slett være en mental belastning. Men det er nå en gang slik i den boformen vi har at alle vedtak vi gjør de skal angå alle. Vi skal ikke, og har ikke, gjort et eneste vedtak som bare har vært til gode for enkeltpersoner. 

– Når du nå trer ut av styret, hva skal du bruke den frigitte «styreleder-tiden» til?

– Ja, si det. Jeg vet nå i alle fall at vi blir i stand til i større grad å stille opp for barnebarn når det melder seg behov. Vi har ni barnebarn som bor ganske så nær oss.

Sammen med Elina, ett av sine ni barnebarn, på julegløggen vår i 2013.

– Til slutt, Trond, du gikk på som vaktmester i september 2011. Nå er du 62-år, du kan gå av med AFP, som 67-åring er den vanlige aldersgrensen nådd, og du kan vel også søke om å få stå i jobben til du er 70. Hvor lenge kan du love oss at vi får både nytte og glede av deg i den jobben?

– 70 kan du hvert fall bare glemme. Jeg har ikke tenkt særlig på når det kan være aktuelt å gå av. Så lenge jeg trives, blir jeg, smiler vår avtroppende styreleder.

Vi andre kan bare takke for den utmerkede styreleder-jobben han har gjort i 17 år og applaudere hans «vedtak» om å stå i vaktmesterjobben i enda noen år.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther