Heisstans

Onsdag 13/10 kl. 22:18 får styreleder beskjed om at begge heisene står. Dilemmaet i de sammenhengene at heisene stopper mellom kl. 21:00 og 07:30, er at det ikke er heisvakt i den perioden. Ikke det at vi ikke ønsker det, men det er ikke et tilbud som er tilgjengelig.

Heldigvis er det meget sjeldent at begge heisene stopper samtidig. Stopper en heis i nevnte periode, avventer vi aksjon til morgenen etter. Men ved denne hendelsen var det knappestyringen som sviktet. Ingenting skjedde når vi trykket på knappen for å hente en heis. Dermed ble vi uten heiser.

Styreleder tok kontakt med Schindler heis sitt sentrale vaktmottak og forklarte vår situasjon, med rullestolbrukere etc. Det var kun stor velvillighet fra avgåtte vakt i Trondheim som gjorde at vi fikk heisene i gang igjen ca. kl. 23:45 samme kveld/natt. Vi kan derfor risikere at vi blir uten heis i tidsperiodene kl. 21:00 – 07:30, hvis noe lignede oppstår igjen.

Dette er en situasjon som vi har hatt helt siden oppstart, så vi alle vet at det ikke har vært så stort problem hittil. Men Styret vil gjøre det ytterste for å få i alle fall en av heisene i gang ved slike hendelser. Det vil koste Sameiet noen kroner ekstra når vi må ha heisvakta ut utenom vaktperioden, men som sagt,det er ikke så ofte at slike situasjoner oppstår.

Samtidig håper Styret på forståelse hvis det oppstår en tilsvarende situasjon igjen og vi blir uten heiser frem til morgenen. Vi kan ikke garantere at vi får ut heisvakta alltid.