Bjørnis – populær «TV-stjerne» kommer på besøk

Det er kanskje ikke så mange av amfiboerne som kjenner Bjørnis. Jeg gjorde i alle fall ikke det – inntil for et par dager siden. Nå blir det anledning til å stifte bekjentskap med Bjørnis. Han kommer nemlig på besøk i Bergheim Amfi.

Bjørnis er en populær barnetv-figur i NRK. Men det er ikke slett ikke bare til tv-moro. Bjørnis er en brannbamse som forteller store små om nyttige ting knyttet til brannvern.

Og her kommer besøket hos oss inn i bildet. Styreformann Rolf Kulseth forteller:

– Onsdag 20. april kommer et team på 15 personer hit til Bergheim Amfi og blir her hele dagen for å gjøre filmopptak. I tillegg til filmfolk kommer brannfolk med en brannbil og Bjørnis, naturligvis. Men det er ingen grunn til å bli urolig hvis man ser brannbilen komme. Det blir verken røyk, ild eller vann.

– Hvorfor kommer Bjørnis med filmteam akkurat til oss?

– Det har sammenheng med at svigerdatter til én av beboerne er ansatt i et firma som som heter «Herstory», underleverandør for produksjonsfirmaet Monster, som produserer Bjørnis-episodene for NRK.

– Hvorfor vil vi ha Bjørnis på besøk – hva «får vi igjen» for besøket?

– Motivet vårt er at et slikt opptak i NRK er god reklame for oss. Vi får sjansen til å vise frem at vi har ting på stell – også når det gjelder brannvern. 

Da er det bare å ønske Bjørnis og teamet velkommen til Bergheim Amfi. De planlegger å være i gang fra klokken åtte og holde på til utpå ettermiddagen. 

Og så kan vi jo hente opp én av Bjørnis-innslagene som allerede er produsert  – de er på rundt ti minutter – på NRK, om vi finner frem til dem, da…

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Øystein Eugene Hermstad og brannbamsen Bjørnis