Ikke pent, men nødvendig

Tidligere i uka ble vi møtt med en nyoppsatt merkelapp på karmen av ytterdøren. Ikke spesielt pent, har vaktmester Trond Heimdal fått flere tilbakemeldinger på.

– Og det kan jeg for så vidt være enig i. Den hvite merkelappen bidrar ikke akkurat til å forskjønne inngangspartiet.

– Det er bare det at vi er pålagt av Trondheim kommune å merke alle leilighetene utvendig med husnummer, forteller Heimdal.

Begrunnelsen fra kommunen er at en slik merking vil hjelpe brann- og ambulansepersonell til raskest mulig å finne frem til riktig leilighet dersom det er behov for det.

Kompromiss-løsning
I utgangspunktet ville kommunen at den nye leilighetsmarkøren skulle henge rett over ringeklokken.

– Ingen god løsning, forklarte jeg kommunens folk, siden det over ringeklokken er ubehandlet treverk og dermed vanskelig å få en slik lapp til å sitte, poengterte Trond.

En annen foreslått plassering, på selve døren, ble også stemt ned av vår vaktmester og styreleder som til slutt fikk kommunen med på et kompromiss; lappene kunne henges opp der de nå henger, under metallplaten som angir seksjonsnummeret på hver enkelt leilighet.

Nok en lapp kommer
Trond Heimdal forteller at sameiet har fått to slike merkelapper til hver leilighet. Lapp nummer to skal fungere som reserve dersom lappen som nå er klistret på ytre dørkarm forsvinner eller løsner.

– Reservelappen vil bli lagt i hver enkelts postkasse, og det anbefales at den klistres opp på et lett tilgjengelig sted. Kanskje er det mest hensiktsmessig på innsiden av døren til sikringsskapet, foreslår Trond Heimdal.