Skyvedørstvisten bekymrer sameierne

Den pågående tvisten med utbygger Veidekke om kostnadene knyttet til utbedring av skader på og skifting av skyvedører, er noe som bekymrer sameierne.

Det ble klart under årsmøtet som ble holdt 17. april i Freidighuset på Eberg. Årsmøtet hadde rekordstort oppmøte – 80 personer fra 61 leiligheter. Også det et tegn på at skyvedørstvisten er noe som opptar sameierne.

På det ekstraordinære årsmøtet 29. juni i fjor ble det mot én blank stemme vedtatt å gå til sak mot utbygger. Siden har styret sammen med advokat Daniel Lund arbeidet med denne saken. En formell innvending fra tingretten om at sameiet ikke kan stå som saksøker, det må hver enkelt berørte sameier gjøre, har forsinket saken.

Også formell strid
Selve saken mot Veidekke er altså foreløpig ikke kommet i gang. Om vi vinner frem i synet på hvem som kan stå som saksøker, betyr det ingenting i forhold til selve tvistemålet. Vi kan altså risikere å vinne frem i synet om å la sameiet være saksøker, men likevel tape mot Veidekke.

– Da vil det i så fall bli en kraftig husleieøkning, ble det tørt bemerket fra salen.

Millionkrav
Hvor dyrt dette kan bli for sameiet og sameierne, er ikke lett å si. En formening om hva sameierne i verste fall kan stå overfor, fikk vi ved opplysning av følgendetall:

* Utbedringsarbeidet i leilighet 71 er utført. Det kostet ca 450 000 kroner. I den summen ligger blant annet også dokumentasjonsutgifter til SINTEF/Byggforsk.

* Selve reparasjonskostnaden fra leilighet 71 er på ca. 296 000 kroner.

* Innhentet prisoverslag utelukkende på skifte av dør er på ca 70 000 kroner.

Hvor mange dører som må skiftes, vet man foreløpig ikke. Kravet mot utbygger er formelt ”opp til syv millioner kroner”, opplyste styreleder Trond Heimdal.

Han fortalte også at anken mot tingrettens avgjørelse om hvem som kan stå som saksøker ble innlevert dagen før årsmøtet.

Forslag
Ingen forslag fra sameierne var fremkommet til årsmøtet. Styret fremmet forslag til vedtektsendring som tilsier at garasjeplasser kan fremleies bare til andre sameiere. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Valgene
Her ble først Trond Heimdal klappet gjennom som gjenvalgt styreleder, men det kom umiddelbart synspunkt fra salen om at én og samme person skal være styreleder og vaktmester er en situasjon enkelte i sameiet ikke føler seg komfortabel med.

Heimdal fant derfor grunn til å ta en runde på dette før formelt valg ble banket gjennom.
Det ble understreket at innvendingen var av formell karakter og ikke rettet mot personen Trond Heimdal. At vaktmester Heimdal skal forholde seg til styreleder Heimdal minner om bukken og havresekken.Nestleder Roar Jørgensen klarla at slik er det overhodet ikke. Vaktmester Heimdal forholder seg til styret ved nestleder og ikke ”til seg selv”, styrelederen.

– Dessuten har vi avklart forholdet med TOBB, som ikke har noen prinsipiell innvending mot at én og samme person har vaktmesterjobb og er styreleder.

Dermed ble ny lederavstemning foretatt, og Heimdal ble gjenvalgt mot tre stemmer. Øvrige valg ble klappet gjennom enstemmig og uten motkandidater.

Det nye styret

Styreleder:
Trond Heimdal, gjenvalgt og for to år

Styremedlemmer:

Kristin Gjervan Olsen – ny og for to år
Asbjørn Flatås – gjenvalgt og for ett år
Finn Ludvigsen – ny og for to år (varamedlem forrige periode)

Varamedlemmer:

Varamedlem 1: Nils Dahl – ny og for ett år
Varamedlem 2: Rolf Kulseth – ny og for ett år

Valgkomite:

Liv Drage – ikke på valg
Eva Åkervall-Sæther – ny og for to år
Svein Olav Øie – ny og for to år

Når det nye styret konstituerer seg, blir ny nestleder og sekretær utnevnt.

Av TORE SÆTHER
(webmaster)

PS!
Offisielt årsmøtereferat vil bli lagt ut på nettet senere