Radar – men ikke UP sin…

I løpet av det siste året har det vært tre episoder i nedkjørselen til garasjen, alle tre av samme karakter; sameiere på vei ned i garasjen har sett blinkende lys, men i stedet for å stoppe og trykke fjernkontroll for sikker åpning, har de tatt sjansen på å rekke og komme seg inn før porten går ned.

Det har altså endt med port på taket i tre tilfeller.

Vaktmester Trond Heimdal peker på den ny-
monterte radaren.

For å unngå at slike episoder skal skje igjen, har styret i sameiet sørget for å få installert en radar i taket et par meter foran porten, på utsiden av garasjen. Radaren registrerer biler på vei ned til parkering i området fra porten og ti meter opp i nedkjørselen.

Med denne radaren skulle det ikke være fare for at biler får porten på taket – selv om fører neglisjerer blinkende lys og håper å komme seg velberget inn. Radaren stopper nemlig en nedadgående port og sender den opp igjen når den registrerer bil i bevegelse ned mot porten.

Det nye systemet er stål-sikkert. Vi er forøvrig blant de aller første sameie-garasjene som har installert dette.

Så er det også grunn til å nevne at de tre uhellene som vi har hatt, slett ikke skyldes feil på porten. Vi skiftet port for en tid tilbake, og den beveget seg dobbelt så raskt som den første porten. Da kan det hende at noen har blir værende i gammelt kjøremønster og tatt sjanser som det ikke var så smart å ta…