Skiltene virker

Etter en tid med rikelig parkering forbudt-skilt nedover Bergheimsveien, kan vi slå fast at forbudsskiltene fungerer. Noen få dager med én feilparkert bil var det jeg la merke til. De siste dagene har det vært bilfritt langs veien fra p-plassen vår og ned til lyskrysset.

– Nå håper vi bare at Trondheim Bydrift også kommer og kutter ned noen av trærne som vokser langs veien og mot Bergheim Barnehage, sier styreleder Trond Heimdal. 

Han kan fortelle at man har bedt Statens Vegvesen om å vurdere og gjøre Bergheimsveien til forkjørsvei. I den snø- og isfrie delen av året, er det for så vidt uproblematisk. Men når det blir glatt og til tider vanskelig å måtte stoppe midt i Bergheimsveien for å overholde vikeplikt til trafikk som kommer ut i Brit Grytbaks vei, da kan det oppstå uønskede situasjoner.

Jeg har for øvrig registrert noen skepsis blant Amfi-boerne om at parkeringsforbudet vil medføre økt – og ulovlig – parkering på vår p-plass. Jeg tror skepsisen er ubegrunnet fordi vaktmesteren / styrelederen vår har ganske så god oversikt over biler som hører hjemme hos oss. Er Heimdal usikker på om det dreier seg om feilparkering, så får bilen en lapp på frontruten (se bildet under). Er det en feilparkert bil og dette gjentar seg, vil styret rekvirere borttauing på eiers bekostning. La oss håpe at det blir minimalt av slike aksjoner.

I skrivet taes det forbehold om at hvis det er en bil som har all mulig rett til å benytte p-plassen vår (Amfi-gjester for eksempel), så bes bilføreren ta kontakt med styreleder Heimdal.

TEKST OG FOTO:
Tore Sæther