Styret går i forhandlingsmøte med Get

Et enstemmig styre i Sameiet har besluttet å gå i forhandlingsmøte med Get om levering av signaler til tv og internett.

– Vi har innhentet tilbud fra Telenor (vår nåværende leverandør) og NTE Altibox i tillegg til Get, sier styreleder Trond Heimdal (bildet).

– Hvilke momenter er det som gjør Get til «vinner» slik styret ser det?

– Det er flere ting, pris ikke minst. Get sitt tilbud er 149 kroner rimeligere per måned for hver «leilighet»/enhet enn det dagens leverandør, Telenor, tilbyr. Per år betyr det 1788 kroner spart.

Som det fremgår av tabellen som ligger som vedlegg til info-skrivet fra siste styremøte og også nederst i denne saken, så er Altibox det dyreste alternativet.

Flere argumenter for et bytte av leverandør?

– Get sin dekoder (bildet over) er ikke bare mye mindre enn Telenor sitt utstyr – på størrelse med en Apple tv-boks, for den som er kjent med den. Systemet er også veldig fleksibelt på den måten at Get-boksen kan tas med til hytta, enten den ligger i Trøndelag, øvrige Norge eller i Syden. Forutsetningen er at «hytta» har internett-forbindelse. Er den biten på plass, er det bare å ta med dekoder, kabel og fjernkontroll så har man samme tv-tilbud på «hytta» som hjemme. Dette er naturligvis veldig positivt dersom man er borte i lengre perioder, og det er det jo stadig flere «godt voksne» som er, også blant oss på Bergheim Amfi, sier styreleder Trond.

– Flere gode «Get-meldinger»?

– Når man gjør opptak av tv-program, blir det med Get lagret i skyen. Kapasiteten er veldig stor – 500 timer – og man kan i prinsippet gjøre opptak i alle kanaler samtidig. Og så er det også muligheter til individuelle tilpasninger. Det betyr for eksempel at hvis man ikke ønsker internett-tilgang, men bare tv, så får man en utvidet tv-pakke, forteller Trond Heimdal.

– Noen minuser i forhold til dagens opplegg er det vel…?

– Det eneste er at vi ikke får den såkalte «alltid på nett-garantien» som Telenor har. Men det er i praksis ikke noe stort minus. I løpet av de to siste årene har det skjedd én(!) gang at hele nettverket har vært nede.

– Tilbud om telefon-avtale har Get også?

– Det stemmer, men i første omgang er ikke det noe vi har brukt tid på. Først gjelder det å se om vi kan forhandle oss til enighet med Get. Dessuten er jo også en mobil-avtale noe som må avtales av hver enkelt.

Dersom det blir en avtale med Get, så vil skifte skje til våren 2020. For å få installert et Get-system, kreves det en del graving – fra området nede ved Startbo-husene og opp til oss i Amfiet. Det blir i så fall trukket en fiberkabel inn til «hovedtavla» i kjelleren her på Bergheim Amfi.

– Beboere som ikke har mobil-abonnement som fungerer på Telenor-plattform, kan i dag ikke fjernstyre hoveddør og garasjeport via sin mobiltelefon – enten i hånden eller montert i bilen. Get opererer på Telia-«sokkel». Betyr det at det blir som i dag om vi blir Get-kunde?

– Nei, da vil det bli langt flere som kan åpne garasjeport og hoveddør med mobil. Get monterer uten kostnad for oss et trådløst nett som gjør det mulig for «alle» å åpne med mobil. Det er dog en forutsetning at man har mobil som støtter wifi-tale, sier Heimdal og avslutter med nok et godt Get-moment:

– Dersom det er leiligheter hvor det er ujevnt og stedvis dårlig trådløst signal, vil Get ta en befaring og eventuelt levere en forsterker til trådløsnettet som vil gi god dekning i hele leiligheten.

Tabell TV_Internett tilbydere 2019

Tekst og foto: 
TORE SÆTHER