ÅRSMØTET: God stemning, bra oppmøte og gjenvalg

Kveldens årsmøte, som vanlig de siste årene holdt på vår egen mesannin, hadde 76 fremmøtte, derav 63 stemmeberettigede. Det må sies å være ganske bra selv om det var en del bak det rekordstore fremmøtet for to år siden da årsmøtet samlet 85 beboere, 67 av dem med stemmerett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God stemning blant såvel oss menige amfiboere som ved styrebordet – fra venstre: Rolf Kulseth, Trond Heimdal, Eva Kinn og Karin Enodd.

Kveldens møte ble gjennomført på halvannen time med avsluttende valg og gjenvalg over «hele fjøla».

Før vi kom så langt som til valg, fikk styreleder Trond Heimdal en meget overkommelig oppgave med å ta møtelyden gjennom årsmelding, regnskap, budsjett og innkomne forslag. Regnskapet for 2017 ble godkjent av årsmøtet uten innvendinger. Likeså ble et overskudd på drøyt 29 000 kroner godkjent overført til egenkapital. Et spørsmål ble reist om stor økning på løpende vedlikehold – snøbrøyting og sandstrøing. Årsaken ligger i manglende fakturering fra vaktmesterselskapet i 2016, en utgift som måtte regnskapsføres til 2017.

Budsjett for inneværende år (2018) er ikke lenger en sak til godkjenning av årsmøtet, men en orienteringssak fra styret. En økning av fellesutgiftene på ca. ti prosent skyldes i all hovedsak installeringen av det nye overvåkningssystemet/kameraene.

Styret la videre frem endring av sameiets vedtekter i henhold til ny eierseksjonslov. Årsmøtet sluttet seg til endringene mot én blank stemme.

Lengst tid brukte årsmøtet på tre forslag fra sameier i leilighet 71. Det første forslaget gikk på utvidelse av bod i 1. etasje. Her ble det reist skepsis med hensyn til presedens. All den stund utvidelsen ikke får konsekvenser for noen andre beboere og det i 2. etasje, trolig fra tidenes morgen (det vil si 2002), allerede er foretatt en slik utvidelse, ga årsmøtet – mot tre stemmer og fire blanke – sin tilslutning til utvidelsen.

Et omfattende forslag ble fremmet med ambisjon om å få orden i den såkalte sykkelboden (tidligere avfallsrom) gjennom å etablere en form for registrering av syklene. Etter en ganske lang meningsutveksling trakk forslagsstiller sitt forslag. Det ble likefullt henstilt til ikke-syklende sykkeleiere om å vurdere fjerning av sine sykler. Det er en kjensgjerning at både «sykkelboden» og bergrommet mot Bergheimsveien 30 er (over)fylt av sykler og at mange av dem sannsynligvis ikke har vært i bruk på år og dag.

Et tredje forslag om å innføre husordensregler ble også gjenstand for god meningsutveksling. Forslaget fikk bare fem stemmer, mens 56 stemte i mot. Én blank stemme ble avgitt. Styret anførte at vi nå i 16 år har klart oss uten husordensregler og uten noen form for vedvarende problemer. Manglende regler på det området anser Styret å være et kvalitetstegn.

 Valgene

Styreleder for to år – Trond Heimdal
Styremedlem for to år – Karin Enodd
Varamedlem 1 for ett år – Bente Malm
Varamedlem 2 for ett år – Jonny Gellein
Medlem av valgkomiteen for to år – Geir Sæther

Valgene innebærer at det nyvalgte styret er identisk med det som har fungert i siste årsmøteperiode.

Årsmøtet ga sittende styre velfortjent applaus for sitt arbeid det siste året.

Her er noen bilder fra kveldens årsmøte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BEBOERMØTET

Gjennomført på en liten halvtime. Av sakene som ble tatt opp var bruken av rødboksene til risiko-avfall. Vaktmester Trond Heimdal ser det ikke som problematisk at boksene står i «sykkelboden» i stedet for i hver enkelts bod. Tvert imot, slik det fungerer i dag virker det som om vi er mye flinkere til å kaste risikoavfall der det hører hjemme – i rødboksene – når boksene står i «sykkelboden».

Heimdal benyttet forøvrig anledningen til å minne om at når containere kommer på plass i forbindelse med vårens dugnad, skal overhodet ingen elektriske artikler kastes i containerne!!!

Dato for vårens dugnad er satt til tirsdag 8. mai. Som vanlig kommer container på plass dagen før.

Styrelederen tok også møtet gjennom noen hovedpunkter fra vedlikeholdsplanen som gjelder for de kommende ti år. Planen viser at vi står overfor store kostnader knyttet til maling av boligmassen. Videre må vi påregne å gjøre en total oppgradering av heisene innen 2025. Antydningsvis vil det komme seg på rundt 800 000 kroner for hver av de to heisene.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER