Hundepiss er noe «skitt» –

i alle fall når det blir lagt igjen innendørs, i fellesarealer!

Å tørke opp hundepiss er ikke det triveligste vaktmester Trond Heimdal gjør.

Det var på siste styremøte at et tilbakevendende problem igjen ble tema: Hvordan skal vi klare å få slutt på hundetissing inne i bygget.

– La meg først få si at jeg er rimelig sikker på at dette ikke er et problem som er heftet til våre egne beboere som har hund, sier vaktmesteren og legger til:

– Det var altså i forbindelse med jul og nyttår at dette problemet økte i omfang. Jeg tror det skyldtes ekstra mange besøkende med hund som ikke har like god kontroll på sine dyr som det amfiboerne har.

For Trond ble det ekstra ille – til og med på julaften.

Han vasket bort urin som hunder hadde «vannet» søylen i foajeen med tidlig på dagen. Men da familiens julaften-gjester på ettermiddagen kunne fortelle at nå så det ikke trivelig ut nede i inngangspartiet, da følte vaktmesteren at det var så ille at han i finstasen tok med seg rengjøringsmiddel og klut og tørket opp.

– Jeg gjorde artigere ting på julaften enn det, sier Trond med et lite smil. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og de mange tilfellene av hundepiss inne i huset var ikke det eneste uønskede innslaget de siste par ukene av 2017. Det var faktisk noen som hadde tillatt hundene sine å gjøre fra seg «stort» rett utenfor hoveddøren til bygget uten at de fjernet avføringen. 

Slik vil vi jo ikke ha det Trond. Men hva er botemiddelet?

– Så lenge vi her har med amfiboernes gjester å gjøre, ser jeg ikke noe annet virkemiddel enn å be amfiboerne som får «hundegjester» på besøk om å henstille dem til å vise vanlig renslighet, altså ikke tillate hundene å tisse inne i bygget. Og skulle «uhellet» være ute, så må de i alle fall tørke opp.

– Er dette et problem som er spesielt for oss i Bergheim Amfi?

– Absolutt ikke. Jeg har snakket med styreledere fra en rekke sameier og borettslag, og de har akkurat samme problem å slite med.

Også de fine blomsterkrukkene våre utenfor hovedinngangen er blitt «vannet» på uønsket vis.

 

 

 

 

 

 

 

– Har det vært diskutert å forby hundehold i sameiet?

– Det har det ikke. Dersom man skulle ha hatt et forbud mot å ha hund, så er det et forbud som måtte vært vedtatt på stiftelsesmøtet, og det ble det altså ikke.

– Men det er i teorien en mulighet for å vedta et slikt forbud. Det må i så fall vedtas på et årsmøte og med 100 prosent tilslutning. Det sier seg selv at om et slikt forslag kom opp, så ville det «falle», sier vaktmester Trond Heimdal. Han kan fortelle at han den siste tiden har registrert flere tilfeller av hundepiss også i fellesområdet i 6. etasje høyblokk.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER