Overvåkningsanlegget klart i januar

Om ca. én måned er de nye overvåkningskameraene montert og operative. De vil sørge for at uvedkommende ikke kan ”rote rundt” i amfiet i lang tid uten å bli observert.

– Vi ønsker jo ikke en hermetisk lukking av byggene våre, men vi vil gjerne sørge for at folk som ikke har noe her å gjøre raskt vil bli oppdaget og bedt om å forlate området, sier vaktmester og styreleder Trond Heimdal.

Kontrakten med Securitas Alarm innebærer at det vil bli montert ni nye overvåkningskamera i tillegg til tre såkalt termiske kamera. Det er disse tre som står i direkte kontakt med Securitas vaktsentral.

4etasje lavblokk

De tre termiske kameraene monteres slik:

* Ett i parkeringskjelleren mot porten og døren ved siden av porten
* Ett i 4.etasje lavblokk (bildet over) mot terrenget og porten som leder ut av tomten vår mot øst – og
* ett kamera i 6.etasje (bildet under) mot trappen og porten ut av området, mot øst.

Det termiske kameraet i 4. etasje vil bli montert ved siden av ett av de ordinære kameraene. (Kameraene som nå overvåker byggene, vil bli skiftet ut med nye, ”vanlige” kamera.)

6etasje fellesplatt

Fra midnatt til klokken 06.00

De termiske kameraene som blir direktekoblet til vaktsentralen, blir slått på mellom midnatt og klokken seks om morgenen. Dersom noen av oss som bor i Bergheim Amfi, eller noen som har vært på besøk, går ut etter midnatt, vil ingen alarm bli utløst.

Men om ”vi” kommer inn i bygget i løpet av de seks timene de termiske kameraene er påslått, da går alarmen hos Securitas.
Vedkommende som går inn vil bli nøye observert. Dersom adferden til vedkommende blir vurdert som ”normal”, skjer det ingen utrykning. Dersom den eller de kameraet har fanget opp oppfører seg mistenkelig, gjøres det en henvendelse over høyttaler hvor man ber vedkommende forlate bygget om man ikke har noe der å gjøre.

”Forlat området!” skremmer de fleste

– Securitas sin erfaring med slike anrop – både i private boliger og i næringsbygg – er at de aller, aller fleste blir skremt og forlater området, forteller Heimdal.

Om vi kommer kjørende inn i parkeringskjelleren i løpet av de seks timene som termisk-kameraene er aktive, vil alarmen ikke aktiveres. Dersom vi vil inn i p-kjelleren via døren ved siden av porten, derimot, da går alarmen. Securitas vil også slå på de fem ”vanlige” kameraene som vil bli montert i p-kjelleren for å få oversikt over hele parkeringskjelleren.

– Det er i alle fall det foreløpige opplegget. Så får vi se hvordan ting fungerer når det nye alarm-anlegget er i drift og om det vil være behov for noen form for justering, sier Trond Heimdal.

De nye overvåkningsanlegget vil være operativt fra midten av januar.

Tekst: TORE SÆTHER