Nå blir tv og nett mer stabilt

Med ujevne mellomrom har det i enkelte leiligheter vært ustabilt tv-signal i tillegg til at internett-forbindelsen også har vært dårlig. Canal Digital har fått mye pepper, både muntlig og skriftlig. Helt ufortjent, viser det seg.

Tekst og video: TORE SÆTHER

Vaktmester og styreleder Trond Heimdal forklarer:

– Jeg er vel kjent med problemene, og problemene er reelle. Ingen tvil om det, men jeg har bare ikke forstått hva som forårsaker problemene når Canal Digital kan vise til at alt ser ok ut fra deres side.

– For en stund siden hadde jeg nærkontakt med folk fra Relacom, selskapet som er teknisk operatør for Canal Digital. I el-rommet i førsteetasjen, fant vi svaret på problemene: På strømkursen til det som heter ”stikk teknisk rom” var også forsterkeren til tv og internett knyttet. Det betyr at når elektrikere er i bygget og skal gjøre nødvendig arbeid, så må de slå av strømmen knyttet til denne kursen, og da ryker også tv og internett, sier Trond.

– Hvorfor er tv-/internett-forsterkeren koblet på denne kursen?

– Det kan du selvsagt spørre om. Svaret er vel at da bygget var nytt, i 2002/2003, da var det ikke veldig mye fokus på internett, og dermed var det heller ingen som tenkte på at forsterkeren til tv og internett burde ha en egen kurs. Nå får vi det. Styret har bestemt at vi bare må ta den kostnaden for å gjøre tv- og internett-signalene mer stabile.

– Hvor stor blir denne utgiftsposten på Amfi-regnskapet?

– Det er heldigvis ingen stor affære. Helt nøyaktig snakker vi om 11 284 kroner, forteller Trond.

– Når blir dette ordnet?

– Arbeidet er bestilt, så det vil ikke gå lang tid før de nye kursene blir lagt opp i el-rommene i hver etasje. Styret kommer til å sende ut konkret informasjon om  dette så snart vi vet når arbeidet blir igangsatt.

På videoen under forklarer Trond Heimdal litt av problemstillingen rundt el-kursene som er årsaken til tv-/internett-problemet