– Jeg søker etter spesielle motiv

I tredjeetasjen bor mannen som har levert flest beboerbilder til nettstedet vårt. Ikke bare bilder forresten. De kommer også med treffende billedtekster, og det er ikke så rart.

Jan Pedersen foran pc’en med et motiv han er svært tilfreds med, fra Tenerife, tatt nå i høst.

Jan Pedersen foran pc’en med et motiv han er svært tilfreds med, fra Tenerife, tatt nå i høst.

Jan Pedersen er nemlig profesjonell tale- og sang”snekker”.
– Jeg har sammen med søster Elna (Tølløvsen) – hun bor også her i Amfiet – vært dansemusiker i 35 år. Hun spiller gitar, jeg trekkspill. Nå er det slutt med det. Ryggen min tåler ikke utfordringene med å transportere instrument og annet utstyr og heller ikke de vridningene som en trekkspiller må regne med, sier Jan.

– Men bildene…?

– Jeg har vært glad i å ta bilder i mange år. Spesielt når vi var ute på tur tok jeg bilder av alt. Når vi kom hjem, ble det fremkalt film og kopiert bilder for hundrevis av kroner. Med den digitale teknikken er ting blitt mye enklere.

Arbeidsredskap når Jan  Pedersen er på (foto)tur; kamera og pc

Arbeidsredskap når Jan
Pedersen er på (foto)tur;
kamera og pc

Reiser med pc
Så når Jan og kona Tora reiser på ferie, sist tre uker på Tenerife, har Jan med seg pc’en.

– På den måten kan jeg ta ei lita redigeringsøkt  av dagens fotofangst. Trenger ikke å ta med alle knipsene hjem, sier bilde-, sang- og tekst-makeren. Og når han vel og vakkert er tilbake på Bergheim Amfi, da tar han en liten runde med billedbehandlingsprogrammet photoshop.

– Selv om jeg har et veldig greit kompaktkamera, Canon G11, med utrolig mange innstillingsfunksjoner, velger jeg som oftest å kjøre på automatikk og heller behandle bildene i photoshop.

Et av Bergheim Amfi-motivene Jan Pedersen har klistret til minnebrikken.

Et av Bergheim Amfi-motivene Jan Pedersen har klistret til minnebrikken.

Eget nettsted
Som leverandør av sanger og taler – “jeg har kunder over hele landet” – har Pedersen sitt eget firma med nettsted, må vite.

– At ganske mange er klar over virksomheten min kan jeg nok takke nettstedet  www.festskribenten.com.

Med bakgrunn som mangeårig dansemusiker, sammen med søster Elna i “Eljanita”, faller det lett for Pedersen å kombinere tekst med melodier – og med bilder…

– I bunnen lå min mangeårige interesse for fotografering. Og når oppdragsgiverne også vil ha bilder sammen med talen, eller sangen, blir det en pakke med både ord, lyd og bilde.

Ordlek
Jan Pedersen har i mange år drevet sin kreative tekst- og musikk-virksomhet, i det siste også med bilder.

– Når jeg jobber med tekstene hjelper musikerbakgrunnen meg. Jeg hører liksom tonene som kan passe. Og når jeg har fotografert et spesielt motiv, hender det at en treffende billedtekst bare ramler ned i holdet mitt, smiler Jan Pedersen.

PS!
Jeg kan bare håpe at han kommer over mange fotograferbare motiv som blir ledsaget av en treffende tekst, til glede for leserne av “amfiposten”. Herved også en oppfordring til andre om å gjøre det samme som Jan Pedersen; send meg gjerne bilder – til tore.sather@gmail.com – aller helst med motiv fra Bergheim Amfi og nærområdet.

Tre kjappe

(1) Når flyttet dere inn i Amfiet?
16. desember 2002 (altså da bygget var nytt)

(2) Hva er det beste med å bo i Bergheim Amfi?
At ting er så enkelt. Man kan reise herfra på ferie uten å tenke på hva som venter av plenklipping og snømåking. Jeg setter også pris på å ha parkeringsplass i kjelleren.

(3) Hva kan bli bedre?
Vet sannelig ikke. Synes vi har det helt topp her. Bussforbindelsene kunne vært bedre, men det er jo ikke noe vi her på Amfiet kan gjøre stort med. Kanskje blir det en bedring når det nå kommer to nye sameier (Bergheim Panorama og Bergheim Plass)…

Intervju: TORE SÆTHER