Litt om container-fyll…

Vi har gjennomført årets vårdugnad – uvanlig nok, ikke i godvær – og vi har, som vanlig, hatt ”besøk” av en stor container beregnet for avfall som ikke går i restavfall-containeren vi har permanent stående på parkeringsplassen.

2015-vårdugnad-6

Men hvorfor denne saken nå? Det er jo lenge til neste gang.
Vaktmester Trond Heimdal føler likevel at det er på sin plass med noen ord om hva som skal i dugnads-containeren og ikke minst hva som ikke hører hjemme der.

El-avfall

Og vi kan for så vidt følge vaktmesteren, fordi det i år ble kastet opptil flere elektriske artikler i containeren, og den type avfall hører altså ikke hjemme i containeren.

– Når dette er et forhold som burde være godt kjent, og det like fullt er noen som bruker containeren for å kvitte seg med elektriske artikler, først og fremst, da tenker jeg at det kan være lurt med en liten påminnelse også mellom årets to dugnader, sier Trond.

Tankeløst eller…

Hvorfor ”ubudne” saker havner i containeren, er ikke godt å si. Skyldes det tankeløshet eller rett og slett at enkelt gir f…?
Ikke vet vi.

– Det jeg vet, sier vaktmesteren, er at dersom vi blir ”tatt i” å fylle containeren med varer som ikke skal dit, så kan vi altså risikere en bot fra Renholdsverket på inntil 25 000 kroner. For å unngå en slik smekk, er jeg villig til å gjøre mye – og i alle fall komme med en velment påminnelse eller to.

Sammen med rødboksene

Som avrunding på dagens ”husk på at” er det absolutt verdt å minne om at elektriske artikler kan settes i det gamle avfallsrommet i 1.etasje, sammen med de røde boksene som hver enkelt andelshaver har og som blir tømt to ganger i året.
Har du ei lampe eller et kjøkkenredskap eller deler av et musikk-anlegg som ikke lenger er brukbart og som du vil kvitte deg med, ja, så kan det altså hensettes i det tidligere avfallsrommet – og det kan du gjøre når som helst, hele året rundt.

Tekst: TORE SÆTHER