Gråtende himmel, smilende Amfi-boere

2015-05-12 17.18.58

Den yngste trioen i dugnadslaget; f.v. Elina, Jonas og Alisia

Vi har vært veldige heldige med været når det har stått vårdugnad på Amfi-programmet – i alle fall siden vi flyttet hit i 2009. Inntil i år; for da ble det pause i vær-flaksen.

Men ei skikkelig regnskur som varte og rakk, så ikke ut til å legge en demper på dugnadsånden – og oppmøtet:

– Jeg talte 53 personer, og det kan ikke kalles annet enn et imponerende, sa styreleder Trond Heimdal.

Innrømmet bom

Trond innrømmet faktisk at han hadde bommet på vær-kontakten. Han hadde egentlig tenkt å foreslå for styret at dugnaden kunne holdes én uke tidligere, 5. mai, men valgte i stedet å gå for den 12.

– For da kunne vi håpe på å få litt bedre vær, smilte styrelederen. Som altså bommet. Fordi, den 5. mai var været aldeles utmerket…

Så viste Amfi-boerne seg fra sin smørside, møtte altså opp i imponerende antall og fikk jobben gjort. Flott!

Som kjent er det et munnhell som lyder; det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær. Amfi-boerne var godt kledd…

Jobben ble gjort

Alt som skulle dugnad-gjøres ble gjort. Nå skal det absolutt tilføyes at vaktmester Heimdal og gartner Lars Nypan hadde lagt ned et stort stykke arbeid på forhånd – med hekk-klipping og spyling av parkeringsplassen. Men uansett, jobben ble gjort, og styrelederen var mer enn godt fornøyd:

– Også fordi folk selv ser ting som bør gjøres – vasking av vinduer i heisrom og inngangsparti for eksempel – og ikke bare tar imot oppdrag, for å si det slik.

Når Amfi-boerne sluttet så helhjertet opp om dugnaden, var det bare rett og rimelig at regnværet stoppet og gjorde vaffel- og kaffe-nytelse utendørs mulig.

PS!
At styrelederen bommet på dato med tanke på været, er lett å tilgi ham. Men at han ikke hadde sjekket eliteseriens terminliste og tv-selskapenes sendeplan, det er ikke fullt så lett å tilgi når det var Rosenborg-kamp i tv-ruta denne kvelden…
Eller forresten; det kan godt være det samme – slik som det gikk med RBK på Nedre Eiker… L

Tekst og foto:
TORE SÆTHER

Du finner flere bilder under fanen «galleri», men også om du trykker på lenken under

http://bergheimamfi.no/?page_id=2488