Innglassing og barlind skapte stort årsmøte-engasjement

To saker skapte ekstra stort engasjement da Årsmøtet for første gang ble holdt i eget hus, på mesaninen i 2. etasje, og med et rekordstort oppmøte, innpå 80 personer.

_DSC2912

Fra styrebordet – styreleder Trond Heimdal ønsker velkommen til årsmøte.

Når det gjaldt innglassing av verandaer / terrasser, forelå det et forslag om diskusjon med henblikk på å få gjort et årsmøtefattet vedtak om vi skal gå videre med saken eller legge den bort.

Styreleder Trond Heimdal viste til at dette spørsmålet hadde kommet opp flere ganger i løpet av sameiets 12-13-årige historie, men at det aldri var fattet noe årsmøtevedtak i saken.

_DSC2899

Sitte ute hele året

Tilhengerne av innglassing viste til at det ville gjøre det mulig å bruke veranda/terrasse hele året. Argumentene gikk også på at man med innglassing kunne beholde blomster og busker på veranda/terrasse hele året og slippe flytte slike ting til bod.

En innglassing ville også trolig føre til en verdiøkning av leilighetene ved senere salg.

Det viste seg fort at det var et flertall av amfiboerne som ikke ønsket innglassing. Her var ikke minst det økonomiske aspektet avgjørende. Hvis man skulle gå for innglassing, ville det kreve et forarbeid av arkitekt eller annen ”fasade-ekspertise” for å komme frem til enhetlig løsning. Tidligere kostnadsanslag ble antydet opp mot en halv million kroner.
Ved avstemning stemte bare fem for forslaget. Resten stemte imot. Hvis dette igjen skal taes opp og vedtaket endres, må det skje på et senere årsmøte.

_DSC2908

Giftige barlind

Den andre store debattsaken var om hvorvidt det var fornuftig å plante en barlindhekk utenfor høyblokka når bærene på disse hekkplantene er giftige.
Her fikk årsmøtedeltagerne etter hvert vite at det faktisk går, ved vedlikehold, å sørge for at det ikke kommer bær på plantene.
En beboer repliserte at det faktisk ikke bare er bærene, men hele busken som er giftig.
Nå endte temaet ”barlind” med at styreleder Heimdal kunne fortelle at styret av budsjettmessige årsaker har besluttet å utsette nyplanting til neste år.

_DSC2903

Snø og isfri garasjenedfart

Og budsjettårsak er først og fremst knyttet til å få endelig orden på vinterføret i garasjenedkjøringen.
Tre ganger er det blitt gjort utbedringer på varmekablene, uten at hele anlegget er skiftet. Når det nå viser seg at det kommer stadige brudd, har styret besluttet at man må bytte anlegget. Det vil trolig koste minimum en kvart million kroner.

Styreformannens orientering om at man vurderer å gå over fra tradisjonelle varmekabler til vannbåren varme og at vi muligens også kan få økonomisk støtte fra Enova, falt i god smak hos de fremmøtte amfiboerne.

_DSC2910

Massasjestol og styrehonorar

To andre tema som det også ble debatt rundt var innkjøp av massasjestol – forslaget nedstemt med klar margin – og utbetaling av styrehonorar. Selv om styrets forslag viser en prosentvis høy økning av honorarene, følte årsmøtet tydeligvis at honorarene var akseptable for arbeidet som blir gjort, og styrets forslag til nye satser ble vedtatt.

Valgene

All valgkomiteens forslag på kandidater til styret ble klappet igjennom, som betyr at Amfi-styret kommende år ser slik ut:

Trond Heimdal, styreleder (var ikke på valg) – Asbjørn Flatås, nestleder (gjenvalgt) – Rolf Kulseth, styremedlem (gjenvalgt) – Ingeborg Aleksandersen, styremedlem (ikke på valg) – Bente Malm, styremedlem (valgt) – Brit Ellinor Vie, varamedlem (gjenvalgt) og Jonny Gellein, varamedlem (ny).

Valgkomiteen: Liv Drage (gjenvalgt), Geir Sæther (ikke på valg) og Eva Åkervall-Sæther (ny).

PS!
Styrets referat fra Årsmøtet blir distribuert senere.

 

BEBOERMØTET

På det tradisjonelle beboermøtet i bakkant av årsmøtet ble det av flere poengtert at mesaninen som årsmøtelokale viste seg å fungere godt. Følgende saker diskutert:

* Handlekurvene i garasjen – husk å sette dem tilbake etter bruk. Kurvene skal stå på avstigningsplassen ved inngangen til heisrommet. Kurvene bærer i dag preg av å være ”godt bruk”. Det ble henvist til at kurver kan kjøpes på nettet for ca. 100 kroner.

* Furu-trærne ved ”Dy bwad-huset” stenger for sol og utsikt for enkelte. En beboer vil på egen hånd ta saken om med eier av huset.

* Noen amfiboere har levd i den villfarelse at den nettdrevne runde boksen i taket i leilighetsgangen er røykvarsler. Det er den ikke! Det er brannalarmen knyttet til byggets felles alarmanlegg.

* All viktig informasjon blir distribuert på digitale plattformer – vår egen hjemmeside og vår lukkede facebook-gruppe. I tillegg brukes den elektroniske infoskjermen i foajeen. Beboere som ikke har e.post får info per papir i sine postkasser. Per i dag gjelder det siste ca. 20 leiligheter av Amfiets 129.

* NetCom-brukere etterlyser forbedret dekning i parkeringskjeller, slik som Telenor-kunder nå har fått. Vi står på prioritert liste hos NetCom har styret fått opplyst.

* Husk at ventilasjonsviften i leiligheten alltid skal stå på.

* Husk å skifte filter i omluftsvifta når sameiet én gang i året får nye filter. Filtrene bør støvsuges flere ganger i året.

* Askebegeret utenfor hovedinngangen er av en beboer ønsket flyttet. Styret har så langt ikke funnet annet egnet sted. Røykeforbud ved askebegeret er det ikke mulig å innføre. Det er heller ikke mulig å innføre forbud mot å la motoren gå når bilen står utenfor huset en stund.

* Med hensyn til skifte av strømleverandør, så står det hver enkelt fritt å gjøre. Nettleie derimot må alle ha hos Trønder-Energi.