Snakk om dårlig kildebruk!!!

Kone Eva beskylder meg – med rette – for å være sløv med å sjekke holdbarhetsdato når jeg er på handel. Men at jeg heller ikke passer på datostemplingen på nyhetsbrev, det er rett og slett sløvt av en som har vært journalist hele livet.

Jeg beklager virkelig overfor vinglade naboer. Jeg skrev riktignok i omtalen av den nye franske vin – beaujolais nouveau – at jeg ikke skjønte grunnen til at den skulle være i salg siste torsdag i november (altså i dag) og ikke på novembers tredje torsdag.

Det var ingen grunn til å skjønne det, for alt var i skjønneste orden: nyhetsbrevet jeg refererte til var over en uke gammelt, og den nye vin ble lansert torsdag i forrige uke.

I stedet for vent til i dag, burde jeg i forgårs skrevet ”løp og kjøp”. Jeg håper ikke mange ble lurt. Det er liten trøst i at jeg selv ble lurt – av meg selv. Jeg var innom to polutsalg i ettermiddag; utsolgt begge steder.

Om dato var skammelig feil i tirsdagens innlegg, så er det som står der greit nok, og så får det hele være et tips til tredje torsdag i november, neste år…