Sikkerhetsgjennomgang av bygget

På bakgrunn av at ambulansepersonell ved en anledning hadde problemer med å passere utemøbler ved henting av en pasient, besluttet Styret å etablere en arbeidsgruppe som foretok en gjennomgang av alle etasjer i bygget for å avdekke eventuelle hindringer, og samtidig vurdere om det kunne være potensielle farer for fallulykker.

Vi har tatt utgangspunkt i tre kriterier:
* Fremkommelighet.
* Brann.
* Sikkerhet.

 Styret har kommet frem til følgende konklusjon:

 * Det skal være minst 80 cm åpen passasje i svalganger og korridorer for passering av ambulansebåre. Båren er pr. i dag 58 cm bred. Med pasient oppi, vil båren bli bredere.

Møbler og andre ”hindringer” som eventuelt gjør passasjen smalere enn 80 cm, er herved forbudt å plassere i svalganger og korridorer.

* Bord, stoler og putekasser som står langs rekkverket i svalganger kan
utgjøre en potensiell fare for fallulykker, da barn kan klatre opp på bord,
stol eller putekasse og i verste fall ramle ned over rekkverk.

Det er herved forbudt å plassere bord, stoler og putekasser langs rekkverk i svalganger.

* Alle som har bord og stoler langs veggene i svalganger, må selv vurdere om disse er ”lett flyttbare” for barn, slik at de kan klatre opp mot rekkverket.

Styret legger ikke ned noe forbud i denne sammenhengen, men oppfordrer den enkelte beboer til selv å gjøre en vurdering i hvert enkelt tilfelle.

* Det er ikke ønskelig at krokene i korridorene skal fungere som oppbevaringsplass for overskuddsmøbler. Her må hver enkelt eier av utplasserte møbler selv gjøre en vurdering om møblene ”beriker” korridoren.

Ta gjerne en prat med Utsmykningskomiteen hvis dere er usikre.

Se for øvrig kontaktinfo på infotavlen i foajeen.

* Krokene i korridorene skal ikke benyttes som lagringsplass for hagemøbler på vinteren, eller som oppbevaringsplass for ekstra hagemøbler, type plaststoler og bord. Disse skal fjernes og lagres i egne boder.

Med vennlig hilsen
Styret.