Isopor skal i restavfall!

plast

Containeren for plast blir fra tid til annen veldig raskt fylt opp, et problem vi kan bidra til å løse, alle vi som bor i Amfiet.

Mange amfi-boere har klaget over at containeren for plastavfall blir oppfylt for fort. Årsaken er sannsynligvis isopor, og løsningen er trolig like opplagt: Isopor skal ikke kastes i plastcontaineren, men i containeren for restavfall.

– Vi i styret har naturligvis også registrert at plastcontaineren fra tid til annen blir hurtig fylt opp. Vi har også fått henvendelser om dette fra beboere. Det er blant annet blitt foreslått en ekstra container for plast som en løsning, sier styreleder Trond Heimdal og forteller at saken ble tatt opp på gårsdagens styremøte:

– Der konkluderte vi med at vi i det lengste vil unngå å sette ut nok en avfallscontainer. Dette har ikke noe med økonomi å gjøre, men hvordan vi ønsker at det skal se ut på plassen foran bygningene.

– Så er det heller ikke slik at vi har en uvanlig liten container for plastavfall. Størrelsen samsvarer med gjennomsnittlig behov for et sameie på vår størrelse. Problemløseren er altså, i alle fall i første omgang, ikke nok en container, men bevissthet rundt hvor forskjellig avfall skal kastes.

restavfall

Her hører isopor-avfall hjemme – i restavfalls-containeren.

 

– Jeg har vært i kontakt med Renholdsverket og der fått bekreftet at isopor hører hjemme i restavfall. Jeg både håper og tror derfor at ”plastproblemet” blir løst gjennom at den romstore isoporen blir kastet i restavfallscontaineren, sier Trond Heimdal og legger til:

– For at det også skal være nevnt; i Trondheim kommune blir alle slike containere for plastavfall plassert i tilknytning til private boliger tømt hver fjerde uke. Ingen får hyppigere tømming.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER