Bidra på ”Gi Bort Dagen” – førstkommende fredag

2014_Gibort-dagen_3.jpeg

Finn frem ting dere ikke lenger har bruk for og sett det i det gamle avfallsrommet, oppfordrer Gretha Lunde Danielsen sine bergheimamfi-naboer. På den måten kan vi bidra til å gjøre «Gi Bort Dagen» til en sukses også i år.

”Den største gleden er å gjøre andre glad.” 

Førstkommende fredag, 28. februar, kan vi her i Bergheim Amfi få kjenne litt på den følelsen. Da kan vi se gjennom skuffer og skap, og ta en kikk i bodene våre. Er det noe der – ting som er fullt brukbare! – men som vi ikke selv har mer bruk for?

– Ja, da er det bare å ta med det det måtte være og legge det i det gamle avfallsrommet, sier amfiboer Gretha Lunde Danielsen.

Gibort-dagen_Marianne

Marianne Danielsen og kollegene i Engasjert Byrå startet «Gi Bort Dagen» i 2012.
Foto: www.gibortdagen.no

Engasjert start i 2012

Det var hennes datter, Marianne Danielsen, som i egenskap av leder av Engasjert Byrå for to år siden tok initiativet til denne spesielle dagen. I 2012 var ideen egentlig å gjøre noe positivt for barn på skuddårets ekstra dag.

Marianne og hennes kolleger ville ikke la det bli med det, men jobbet frem et 50-talles koblinger mellom giverbedrifter og mottakerorganisasjoner.

– I fjor oppnådde vi hele 170 store og små koblinger, noe som fortalte oss at interessen og engasjementet var økende, sier Marianne på gibortdagens hjemmeside, www.gibortdagen.no.

Kan Bergheim Amfi bidra?
Foran årets giverdag lurte Marianne på om ikke beboerne hos oss i amfiet kunne være en ”giverbedrift”. Det syntes naturligvis Gretha var en god idé og tok tidligere i dag kontakt med styreleder Trond Heimdal, som ikke var tung å be.
Informasjon om tiltaket ble prompte lagt ut som en side på infotavlen i foajeen, og nå kan dere altså lese mer om det her på vår hjemmeside.

”Alt” tas imot med takk
– Vi ønsker altså at våre naboer ser nærmere på hva de ikke lenger bruker og som de tror kan komme andre til gode. Jeg tenker egentlig på ”alt”; klær, pyntegjenstander, kopper og kar og møbler, sier Gretha.

2014_Gibort-dagen_2.jpeg

Fretex er mottaker og vil bruke sitt nettverk til å la interesserte få det vi gir fra oss.
Og bare for å understreke; det må naturligvis være fullt brukbare ting vi setter igjen i det gamle avfallsrommet i 1. etasje (i høyblokka).

Ting vi ikke bruker og som ikke ”funker”, det får vente til containeren er på plass til våren!

Leveringsfrist fredag klokken 12
Vi håper mye fint blir tatt med til avfallsrommet.
Fristen for levering er fredag (28. februar) før klokken 12.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER