Moderne tider i foajeen

130114-Infotavlen-2

De to mennene bak den nye info-skjermen, her foran skjermen; Rolf Kulseth (t.v.) og Trond Heimdal.

 

Det startet med et oppspill fra styremedlem Rolf Kulseth, fortsatte med en tent vaktmester og styreleder, Trond Heimdal, en styregodkjenning for prosjektet, og dermed var det gjort:

Amfiet har fått sin moderne, dynamiske informasjonstavle i form av en tvskjerm.

– Jeg hadde tenkt en stund på oppslagstavlen vår ved postkassene i foajeen. Greit nok, men statisk og ikke akkurat ”up to date”, forteller Kulseth.

 Et moderne steg

– Jeg hadde umiddelbart sansen for ideen, og det ble raskt stemning i hele styret for å ta et steg ut i en ”ny” verden med hensyn til informasjon her i sameiet, sier

Heimdal. Han fikk ansvar for å skaffe det nødvendig utstyret og få det montert.

Vedtaket ble gjort i slutten av november, og så skjedde ting fort! Før julen ringte inn var skjermen på plass. Rullende info-”bilder” møtte oss i foajeen, til og med ledsaget av julemusikk.

Folk er positive til nyheten

– Responsen har ikke latt vente på seg. Hva sier folk, Kulseth?

-”Yes”, dette er både artig og moderne, og så med koselig julemusikk, da gitt.
Slik kan de fleste reaksjonene oppsummeres.

_DSC8815

– Ingen negativ feedback?

– Noen få har lurt på hvorfor vi bruker penger på dette. Til det har jeg svart at det er snakk om små utgifter. Dessuten har det stor verdi som en godt synlig og effektiv informasjonskanal blant annet fra styret og fra vaktmesteren.

– Jeg har fått utelukkende positive tilbakemeldinger, faktisk også fra en del gjester i bygget, sier Heimdal og får nikkende samtykke fra Kulseth.

Gunstig plassering

– Noen har stilt spørsmålstegn ved plasseringen. Til det er å si at i utgangspunktet hadde vi ment å henge opp tavlen – eller skjermen – på motsatt side, ikke minst fordi vi der ville hatt enkel tilgang på strøm. Men sollys på skjermen gjorde at vi fant det beste å montere skjermen der den nå henger.

– Jeg synes plasseringen er god også på grunn av nærheten til postkassene og fordi det er gunstig å lese seg opp på Amfi-informasjon når man for eksempel står og venter på  taxi eller annen skyss, sier Heimdal.

Dagens tekniske løsning på den nye tavlen/skjermen er basert på sider laget i power point. Vaktmesteren fikk god nytte av å børste støv av gammel IT-kunnskap:

– Slik det er nå, har vi ti ”slider”, eller sider, som ruller rundt og som hver står 15 sekunder, nok til å kunne lese de korte tekstene som står på skjermen.

Tidsskille

I og med at den vanlige informasjonstavlen fortsatt er i bruk, kan vi si at gammel tid møter ny tid nede ved postkassene. Man trenger ikke ha synske evner for å skjønne at ”papiroppslagenes” tid kanskje er over om ikke så veldig lenge. Den elektroniske informasjonstavlen derimot…

– Denne info-skjermen er absolutt kommet for å bli. Nå handler det om å se litt mer på de tekniske sidene ved driften av tavlen og diskutere innholdet på sidene. Vi ønsker også å bruke skjermen som påminnelse og ”peking” mot amfiets egen nettside – www.bergheimamfi.no, sier Trond Heimdal.

Ikke vanlig TV

– Det er jo dessverre slik at vi har hatt noen tilfeller av ubudne gjester i Amfiet. Er det ikke risikabelt å henge opp en tv-skjerm på veggen så nær utgangen?

– Vi mener det ikke er noen stor risiko forbundet med dette, både fordi tv’en ikke kan brukes som vanlig tv; den fungerer bare som ”tavle” for den informasjonen vi ønsker å formidle ut til beboerne. Dessuten har vi forsterket overvåkningen av inngangspartiet, sier Trond Heimdal. Verken han eller Rolf Kulseth har for øvrig hørt om andre sameier i Trondheim som har en tilsvarende informasjonstavle/skjerm.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER