Viktig dekoder-nytt

 

 

DSCN9257

Før informasjon om de nye dekoderne fra Canal Digital (CD), vil jeg bare rette opp en feil fra mailen som gikk ut i dag tidlig. Under oversikten over alternative internetthastigheter fra CD, sto det:

Bredbånd 25 12/5 Mbps.
Det er feil.
Det skal være Bredbånd 25 25/5 Mbps.

Så til de nye dekoderne. 

De nye dekoderne, ADB 5743 fra CD, ankommer i løpet av morgendagen. Etter noe frem og tilbake, er det nå avklart at alle dekoderne kommer i én forsendelse direkte hit til Bergheimsveien 28. Undertegnede er mottaker. Det vil derfor bli en organisert utdeling styrt med stram hånd av meg.

Ingen, jeg gjentar, ingen, må hente dekoderen på egen hånd fra utleveringsstedet.

Jeg må «kvittere» ut hver enkelt dekoder.

Pakkene er merket med navn til den enkelte mottaker. Jeg vil stå i foajeen i morgen ettermiddag 27. august fra kl. 18:00, til kl. 20:00 og dele ut.
Jeg skjønner at ikke alle har anledning til å hente i løpet av det tidspunktet. Det vil derfor bli utlevering også på onsdag 28. mellom kl. 18:00 og 19:00.
De som ikke kan hente dekoder hverken tirsdag eller onsdag, får dekoderen ved henvendelse til meg.

Oppsettet
I utgangspunktet skal det være greit å sette opp dekoderen selv. Det følger med en enkel veiledning.
I esken ligger det også en «splitter». Denne skrus fast på internettuttaket på veggen, samme boks/kobling som dere har internettuttak i dag.
«Splitteren» fordeler én kabel til internettmodemet i leiligheten, og én til den nye dekoderen.

Ved utdeling ønsker jeg beskjed om noen ønsker hjelp til bytte. Jeg krysser i så fall av på listen og tar en runde i etterkant, fortrinnsvis på dagtid.

De gamle dekoderne «stenges» ganske raskt

Dere som bytter ut gammel og ny dekoder selv, må gjøre det i løpet av de nærmeste dagene. De gamle dekoderne vil bli stengt av CD etter noen dager. Det er derfor viktig at byttet skjer i løpet av rimelig kort tid.
Etter stenging av de gamle, er det kun ny dekoder som vil virke. Husk også å sette inn nytt programkort som følger med.

Gamle dekodere som er byttet ut, legges i esken fra de nye, merkes med leilighetsnummer. Det er mulig det er returblankett med i esken. I så fall brukes denne.

Denne esken (med gammel dekoder) legges nede i foajeen under oppslagstavlen. Lapp kommer opp på stedet. Alle gammeldekoderne returneres samlet tilbake slik at hver enkelt sameier slipper å levere disse på posten.

Mye info på en gang, men forhåpentligvis forståelig? Jeg er mottakelig for spørsmål ut over dette.

Ny «portal» først i oktober

Informasjon om den nye underholdningsportalen til ADB 5743 dekoderne, T-We, med alle de nye funksjonalitetene som skal være meget bra, er ikke klargjort og installert på dekoderne ennå.
Dette er ikke en forsinkelse. Canal Digital har hele tiden sagt at T-We ikke er klar før i løpet av oktober 2013. Når dette er klart, kommer det en info på TV-skjermen. Følg oppdateringsinfo, når den tiden kommer.

Lykke til!

Husk, ikke hent ut nydekoderen på egen hånd. Kun gjennom undertegnede.

Med vennlig hilsen
Trond Heimdal

Styreleder
Sameiet Bergheim Amfi