Vaktmesterens sommer 2013

I år har det ikke vært noen hendelser av større art i Sameiet i sommermånedene. Været har jeg dessverre ikke kunnet gjort noe med, men etter en dårlig start bedret det seg betraktelig.

Jeg har gjennomført ferien, uten at vi har leid inn vikar for vaktmesteren. Jeg har hatt hytta som base, men dratt inn til byen ukentlig og tatt unna nødvendig arbeid i form av plenklipping, renhold, lyspærer etc.

Håper og tror at det ikke har skapt noen problemer for den enkelte at det ble gjort på denne måten?

Jan Egil (Johnsen) i 6. etasje har på eget initiativ renset og smurt inn plattene i 6. etasjen. Stor takk til ham!

Noe måtte jeg jo gjøre når jeg gikk med den ene armen i fatle, som han selv sa.

Jeg har også registrert at de samme plattene er blitt et samlingspunkt på varme sommerdager. Her samles noen naboer (flest damer) med kaffe og hyggelig prat. Det er sikkert plass til flere. Hyggelig for vaktmesteren å stoppe opp også.

Jeg må dessverre også spe på med litt negative observasjoner.

I vår og utover sommeren har det dessverre tatt seg kraftig opp med hundeurin på søylen i foajeen og også på innsiden av ytterdøren i 1. etasje.

Lite hyggelig å oppleve!

Jeg lurer på hvorfor de som ser hunden sin gjøre slikt ikke vasker opp etter seg eller prøver å hindre at det gjentar seg?

Jeg tillater meg å nevne dette, da det ikke er et engangstilfelle, men i perioder skjer det daglig – og noen ganger flere ganger om dagen! En annen, og like lite behagelig opplevelse, er at noen har begynt å la hunden legge igjen sin avføring på plenene foran blokken. Eieren tar seg bryet med å legge gress over avføringen, men har ikke tanke om å fjerne den med en hundepose!

Jeg har dessverre vært så uheldig å tråkke i møkka.

Hva er det som rører seg i hodet på en slik hundeeier?

Torsdag i forrige uke (8. august) plukket jeg opp åtte(!) avføringshauger på våre plener, og senest i dag, mandag 12., fant jeg tre nye hauger. Disse velger jeg å la ligge en stund, i håp om at vedkommende som er skyld i dette svineriet fjernet møkka selv!

Et eget skriv fra Styret, med skjerpet tone, er sendt til alle våre hundeiere i bygget.

Vet at de fleste har god kontroll på sine hunder, men det blir dessverre slik at alle blir tilskrevet fordi vi ikke med sikkerhet vet hvem som er den «skyldige».

Alle hunder er hjertelig velkommen i bygget, men det kreves at eierne har kontroll på hvor de gjør sitt fornødne.

Det handler om sunn fornuft og ikke minst om å ta hensyn til at de alle fleste av oss ikke har hund og ønsker ikke slikt svineri i form av urin i bygget og avføring på våre plener.

Det var et lite hjertesukk fra min side…

Jeg vil i løpet av ettersommeren og høsten starte med malingsarbeid på veggene i svalgangene, 6. til 11. etasje høyblokk og 4. til 8. etasje lavblokk. Oppslag vil komme i etasjene etter hvert som jeg begynner med ønske om at blomsterkrukker og lignende skrus ned rundt den enkeltes ytterdør.

Det er kun veggene som blir malt. Ikke ytterdørene.

Ellers er vi i gang med nytt HMS-system for Sameiet. Jeg vil i perioder gå rundt å se veldig viktig ut, med skjema som krysses ut.

Litt spøkefull sagt, men det nye system krever at alle punkter gjennomgås og sjekkes. Det er til bygget og beboernes eget beste. Så langt virker det som vi har funnet det riktig HMS-systemet, levert av Tobb AS og som heter BevarHMS. Litt reklame, men kanskje også nyttig info?

Det ble dessverre litt negativ info i min oppsummering, men jeg håper på forståelse for dette.

Jeg ønsker dere alle en riktig fin ettersommer og forhåpentligvis en lun og fin høst

DSCN3792

Mvh Vaktmester’n