Hunder er ålreite dyr

Hund «Hoinnskjiten» derimot, liker absolutt ingen. Ikke en gang hundeeiere.

Miljømessig og hygienisk kan vi på ingen måte akseptere at hundene får lov til å legge igjen sin avføring  på plenene og uteområdene som benyttes av alle beboerne og av små barn og barnebarn. De minste kan i verste fall finne på å putte svineriet i munnen, og alle andre vil helt klart komme ut for å tråkke i avføringen.

Slike helsemessige og trivselsmessige plager skal ikke ufornuftig hundehold gi de som har valgt å ikke ha hund.

Vår aldeles utmerkede vaktmester, som blant annet også vedlikeholder plenene, påpeker nok en gang overfor styret at det fortsatt er slik uakseptabel adferd som at ufornuftige hundeeiere lar hundene gjøre fra seg på felles uteområder uten å fjerne avføringen via hundeposer som skal kastes i avfallscontaineren. Vaktmesteren har altfor ofte tråkket rett i hundeavføring som er forsøkt dekket over med gress på plenene!

Enkelte hundeeiere lar hunden urinere på bygningen rett utenfor inngangen. Dette må hundeeieren dressere sin kjæledegge til å vente med til de er langt borte fra inngangsområdene!

Det gjelder også på vinters tid, slik at vi slipper gule markeringspunkter inn mot inngangen!

Og ikke minst, det stadig gjentagende problemet med at hannhunder tillates av enkelte eiere å urinere på søyler og hjørner inne i foajeen. Dette må hundeeieren selv vaske vekk  umiddelbart eller akseptere å betale kostnaden med at vi andre må betale for å få vekk urinen, det meget ubehagelige luktproblemet og fjerning av skjoldene på flis og søyler som hundeurin medfører.

Alle vet at det er svært mange hundeeiere som er dyktige til å stelle sine hunder fornuftig og være miljøskapere med hyggelige hunder i fine bofellesskap slikt som vi har og fortsatt ønsker å ha i Bergheim Amfi.

De som har hunder og ikke er i stand til å ta ansvar for å stelle hunden med selv å fjerne avføringen og dressere hunden til å urinere utenfor fellesområdet, kan dessverre få krav om å slutte med hundeholdet i vårt bofellesskap.

Saken vil følges opp som egen HMS- miljøsak på styrets møter.

Vi ønsker alle en fortsatt GOD SOMMER!

Styret